Kortgeleden kwam ik langs een kapperszaak waar een groot uithangbord mijn aandacht trok. “Knippen zonder afspraak”, stond er op het bord. Dat kwam toevallig goed uit want ik moet bij mijn kapper altijd een afspraak maken en soms kan dat alleen maar heel lang vantevoren.

In de vakantie had ik een flinke bos haar gekweekt en dus belsoot ik naarbinnen te stappen. En inderdaad, er werd mij onmiddelijk een stoel aangeboden. De kapster deed mij een grote handdoek aan en toog vrijwel zonder na te denken aan het knippen. Het ging woest, wild, vlot en toch duurde het nog vrij lang. De vlokken  haar vlogen me de hele tijd om de oren.

Eindelijk was de wedstrijd klaar en mocht ik in de spiegel kijken. ik zag tot mijn schrik dat ik het hoofd had gekregen van een playmobilpoppetje. Ik probeerde daartegen te protesteren maar de kapster wees mij op het grote bord. “Knippen zonder afspraak”.

Ik meende dat het dan ook wel zonder betalen kon maar dat was niet het geval. Onder het woord afspraak was een tarief gekrast: € 25,- . Niet echt goedkoop. Ik voelde me flink beetgenomen want de hele actie van de kapper betekende dat ik binnen de kortste keren naar mijn eigen kapper zou moeten gaan. Die zou vragen hoe ik aan dat kapsel kwam en ja…het was allemaal best kostbaar en ook nog genant.

Tot kappens,

Kaj Elhorst

Http://sairaramira.wordpress.com

Service

www.zwolle.web-log.nl/zwolle/2005/08/goedkope_kapper.html

www.forum.fok.nl/topic/825370

www.members.tripod.lycos.nl/scuf/grappen.html